Betty van Wijngaarden_zzpcoaching_stilgevallen-wat zeg je-zzp

Even stilgevallen door coronapandemie…

Gewoonlijk ben ik een ideeënfabriekje, bubbel ik van de wilde en ook wel wat tammere plannen, bedenk ik een tijdschrift – puur voor de fun. Of ik breid mijn website uit, laat er een webshop aan koppelen, bedenk een Challenge voor zzp’ers, maak social media-filmpjes en vertel dat zzp’en aanpoten maar met regelmaat ook leuk is.

 

Maar momenteel lukt het me maar niet. Ik ben stilgevallen.

 

Niet volledig hoor. Ik behoor tot die gelukkige zzp’ers die op het moment nog steeds werk hebben. Dus ik werk, volledig vanuit huis, zoals iedereen. Nu heb ik al ruim 20 jaar ervaring met zzp’en en (deels) vanuit huis werken, dus dat gaat me prima af. Ik heb het zelfs vrij druk, en ook dat gaat me prima af.

 

Ik ben dus nog steeds productief. Toch ben ik voor mijn gevoel stilgevallen.

 

Misschien omdat ik weet dat een deel van mijn collega-zzp’ers het momenteel zwaar voor de kiezen krijgt. Niet vanwege een gebrek aan ondernemend denken en doen. Niet vanuit een gebrek aan verantwoordelijk gedrag. Maar simpelweg omdat niemand voorbereid had kunnen zijn op de huidige situatie.

 

Maar misschien ben ik ook stilgevallen doordat ik op social media zie dat diverse zzp’ers de huidige situatie positief proberen om te buigen door in hoog tempo webinars, online cursussen, en e-books in de markt te zetten. Ik ben een groot fan van ondernemend denken en handelen. En heb groot respect voor hoe collega-zzp’ers de klap van de huidige social distancing proberen op te vangen en nieuwe plannen uitwerken.

 

Bij mij plopt er nu alleen geen enkel nieuw, spannend, origineel plan op. Ook heb ik er even helemaal geen zin om online webinars te volgen.

 

En inmiddels heb ik besloten dat het ook even stil mag blijven. In stilte en rust verwerk ik de onwerkelijke situatie om me heen. Het doet me af en toe denken aan een slechte sf-film. Te bizar. Maar soms ben ik ook diep ontroerd door de menselijkheid en warmte. Mooie buurtinitiatieven, aandacht voor mensen die nu volledig geïsoleerd zijn.

 

En in stilte ben ik in staat om goed te luisteren. Als je een luisterend oor zoekt, iemand die met je meedenkt met je huidige of toekomstige zzp-praktijk; ik bied ook online coaching voor zzp’ers. Dat is niet nieuw, maar misschien wel een goed plan.

 

Juist in stilte is er ruimte voor contact. Ook online.

 

You may also like