• Herken jij dit?

  Je herhaalt ´steeds´ hetzelfde patroon

  terwijl je het toch écht probeert te doorbreken

 • Herken jij dit?

  Die ene persoon spreekt een andere ´taal´

  met miscommunicatie tot gevolg

 • Herken jij dit?

  Je hebt last van stress of burn-out

  maar het lukt niet om je fysiek rustiger te voelen

 • Herken jij dit?

  Je wéét dat je het kunt

  toch lijkt ´je lijf´ steeds op de rem te trappen

De klanten met wie ik werk

Ik werk met creatief denkende mensen die van aanpakken houden. Het creatieve kan blijken uit hun beroep. Maar vaker uit hun snelle en originele denkvermogen. Out of the box-denkers, zeg maar. Dit kunnen zowel rustige types als 'stuiterballen' zijn.

Het zijn vriendelijke, harde werkers. Mensen die er 'vol' ingaan en die ook bereid zijn om iets nieuws te proberen.

Mijn klanten nemen verantwoordelijkheid voor hun leven. En durven het aan om naar zichzelf te kijken. Om zichzelf credits te geven voor wat goed gaat. En om iets te veranderen als het beter mag.

Ze zijn een beetje idealistisch. En willen iets positiefs bijdragen aan hun directe omgeving of aan 'de wereld'. Bijvoorbeeld als vrijwilliger.

Verstandelijk weten ze dat ze bést wat kunnen. Toch voelen ze zich hier soms onzeker over. Ook al weten ze dat dat eigenlijk misschien niet logisch is.

Mijn klanten staan graag zélf aan het roer van hun leven. Zélf richting bepalen, op manieren waar zíj́ blij van worden, op hún voorwaarden.

Vaak zijn het bescheiden - of zelfs fijngevoelige en intuïtieve - mensen. Al doen ze daar vrij aards over. En noemen ze zichzelf eerder 'nuchter' en no nonsense.

Het zijn mensen met diepgang. Je kunt een goed gesprek met ze hebben, maar ook hartelijk met ze lachen. Want humor relativeert. Oók - of juist - als het even tegenzit.
De vragen die mijn klanten hebben

Herken jij jezelf in de omschrijvingen van de klanten met wie ik werk? Dan herken je mogelijk ook hun vragen:

> Ik ervaar veel stress- (of burn-out-)klachten. Wat kan ik hier aan doen? Klanten die door coachingsgesprekken wéten wat de oorzaak van hun stress of burn-out is, worstelen evengoed nog met de fysieke stress- of burn-out-reacties, zoals angst, onrust, concentratieproblemen en slecht slapen. Embodied (lichaamsgerichte) coaching kan hierbij helpen. Simpel gezegd is dit 'luisteren naar het lichaam', gebaseerd op actuele inzichten in de Toegepaste Neurowetenschappen.

> Ik ben een ´pleaser´. Achteraf heb ik best vaak spijt dat ik ergens ja tegen heb gezegd. Waarom doe ik dat toch steeds? Veel van mijn klanten merken dat ze automatisch reageren, eigenlijk nog voordat ze goed en wel hebben nagedacht of ze dat écht willen. Ze zouden graag zélf willen bepalen of ze ja of nee zeggen. Zonder schuldgevoel. En zonder het gevoel dat ze ja móeten zegen.

> Met die ene persoon kom ik elke keer weer in een verwijtend gesprek terecht. Met andere mensen heb ik dat nooit. Hoe kan dat toch? Meerdere mensen die bij mij op gesprek komen, merken dat ze met de een zonder moeite op dezelfde ‘golflengte’ zitten, terwijl ze met een ander de grootste moeite hebben om het gesprek effectief te laten verlopen. Dit kan komen door de manieren waarop beiden vroeger hebben geleerd om met anderen te communiceren.

> Ik ben een snelle denker en heb vaak veel (creatieve) ideeen. Maar die leiden me soms af van het werk dat klaar moet op een dag. Hoe ga ik daarmee om? Veel van mijn klanten zien verbanden die andere mensen vaak niet zo snel zien. Dat is een mooie kwaliteit. Maar als het denken té snel gaat, bestaat het risico van ´chaos’. Het vraagt dan enige oefening om meer rust aan te brengen in ‘het denken’ en prioriteiten te stellen.

> Ik wil graag ‘zichtbaarder’ zijn op het werk en op LinkedIn. Toch lukt het me maar niet. Wat doe ik daar aan? Vaak weten mijn klanten best wel wat ze zouden kúnnen doen om zichtbaarder te zijn. En toch voelen ze een barrière. Het kan helpen om met transactionele analyse, of vanuit Embodied coaching, eerst te onderzoeken waardoor dat komt.

> In mijn hoofd is er altijd dat kritische stemmetje dat commentaar levert op wát ik doe en hóe ik dat doe. Wat doe ik daar tegen? Dit kan komen door hoe mensen vroeger in hun leven kritiek, feedback en complimenten kregen. Wie als kind veel kritisch commentaar kreeg, loopt de kans om dat als volwassene onbewust te herhalen. Met enige oefening is het mogelijk om voor andere manieren van reageren te kiezen.

> Waar vind ik een sparringpartner die met me meedenkt? Mijn klanten zijn vaak ‘ideeënfabriekjes’. Dat is leuk, maar leidt ook af wanneer ze één van deze ideeën willen uitvoeren. Weet dat ik graag die sparringpartner, dat klankbord, maar ook die stok achter de deur voor je ben.

Overweeg je een coachingsessie?

Herken jij je in de omschrijvingen van mijn klanten? En ook in de vragen die zij hebben? Wellicht dat een coachingsessie bij mij je een stap verder kan helpen.

Spannende stap? Ik weet dat het spannend kan zijn om af te spreken met een coach die je (nog) niet kent. Want klikt het wel? En schiet je er wel iets mee op?

Leer me alvast een beetje leren kennen. Zelf vind ik het vooral belangrijk dat je het idee hebt: “Met die Van Wijngaarden zie ik het wel zitten om hierover te praten.” Dus lees een paar van mijn blogs. En kijk op de pagina ´Over Betty´. Denk je daarna nog steeds dat er mogelijk een klik is? Maak dan een vrijblijvende belafspraak (max. 20 min.) met me. Dan overleggen we of ik denk dat ik je kan helpen bij jouw vraag.

Voel je vrij om contact met me op te nemen. WhatsApp of bel naar 0626 - 28 28 45. Of mail me via ikzieje@bettyvanwijngaarden.nl (op mail en WhatsApp kan ik het snelste reageren).

Wil je eerst meer over mij weten? Ga dan naar de pagina ‘Over Betty’.
Betty van Wijngaarden
(Foto: Erik Kottier)

Marion Beishuizen, zelfstandig campagne- en communicatiemanager

Marion Beishuizen, zelfstandig campagne- en communicatiemanager

Marion volgde een traject bij Betty

Betty heeft mij gecoacht toen ik de stap zette naar zelfstandig ondernemerschap. Na vier sessies merkte ik al een verandering in hoe ik tegen mezelf aan kijk. Erg fijn om zo snel resultaten te boeken. Daarnaast is Betty een leuk mens, ik voelde me enorm op mijn gemak. Tegelijkertijd wist ze precies de essentiële zaken eruit te halen, waardoor ik veel uit mijn traject heb kunnen halen.

Charles Balcomb, managing director & business owner | www.databac.com

Charles Balcomb, managing director & business owner | www.databac.com

Charles deed diverse sparsessies met Betty

Betty was of incredible help when I was going through some difficult and complicated issues in my business life. I experienced a very stressful period for over six months and she helped me find a way through the chaos. It's very easy to work with her. She is a great listener, helps to analyse the issues and helps you overcome them.

Suzanne Krom (MA), Tekst en Redactie

Suzanne Krom (MA), Tekst en Redactie

Suzanne volgde een traject bij Betty

Bij het starten van mijn eigen bedrijf miste ik iemand om op professioneel niveau mee te sparren. Het traject van Betty hielp me bij het bepalen van de koers. Betty is een warme, enthousiaste persoonlijkheid en een betrokken coach. De belangrijkste les voor mij? Als zelfstandige heb je veel meer de regie over je eigen loopbaan!

Femke Okx, redactiebureau | www.chapeauredactie.nl

Femke Okx, redactiebureau | www.chapeauredactie.nl

Femke volgde een traject bij Betty

Toen ik op een dood spoor zat, heeft Betty me laten zien hoe bijvoorbeeld LinkedIn beter te gebruiken. Haar positiviteit en tips gaven me weer moed om door te gaan en nieuwe wegen te bewandelen. Dankzij haar achtergrond als zelfstandige in de communicatie weet ze waarover ze praat, waardoor ze voor mij heel waardevol is geweest.

Isabel Nabuurs, fotograaf | www.isabelnabuurs.nl

Isabel Nabuurs, fotograaf | www.isabelnabuurs.nl

Isabel volgde een traject bij Betty

In vijf sessies heeft Betty me enorm laten groeien als ondernemer. In alle rust hield ze me een spiegel voor en liet me inzien waar mijn kracht ligt en hoe deze in te zetten. Haar enthousiasme en humor zijn aanstekelijk en maken de wereld een stuk mooier!